Ara la situació per culpa d’aquesta pandèmia ha canviat, i la majoria novament estem a casa, les 24h del dia.

Això significa que la cuina ha cobrat vida, i ara és un dels llocs més concorreguts de casa. En la cuina és on allotgem la major part dels nostres electrodomèstics, i ens consta que alguns d’ells es troben exhaustos.

De les grans i prestigioses marques en el sector dels electrodomèstics, hem seleccionat a Corberó com a referent i us adjuntem els seus consells per a la major eficàcia dels nostres equips en la cuina.

Així que aquí et deixem uns consells

1.Revisa el nivell de sal i abrillantador del teu rentavaixella. Amb l’increment de rentades, segur que hauràs d’emplenar-ho més sovint.

2.Quan obris la porta del frigorífic o congelador, aprofita per a agafar tot allò que necessitis. Cada vegada que ho obrim s’escapa el fred, necessita treballar més el motor, i el consum augmenta.

3.Neta sovint i a consciència els tiradors i les superfícies dels electrodomèstics. N’hi ha prou amb aigua i sabó, però si utilitzaràs algun desinfectant llegeix atentament les instruccions abans del seu ús, no anem a danyar-lo si el producte és massa abrasiu. Canvia l’esponja o la baieta més sovint, o utilitza draps d’un sol ús.

4. Les restes de menjar en el forn poden cremar-se i produir olors desagradables, així que observa bé el forn cada vegada que l’utilitzes, per a comprovar que no existeixen restes i neteja’l si veus que acumula greix en les parets. Pots omplir la safata amb dos gots d’aigua calenta i un got de vinagre. Encendre el forn a 200 graus i deixar actuar durant 30 minuts. Després n’hi ha prou amb passar un drap humit per les parets i el cristall. El vapor del vinagre fa que la brutícia surti sola.

5. En utilitzar el microone per a cuinar, s’acabarà embrutant més. El vinagre també és un bon aliat aquí. En aquest cas servirà abocar una cullera sopera de vinagre blanc en un bol de cristall amb 300 ml d’aigua. Ficar-ho en el microones durant 3 o 5 minuts. I una vegada transcorregut aquest temps, retirar el recipient i netejar l’interior amb una baieta o un drap. Si encara quedessin restes de menjar o d’olor, podem mullar el drap en un altre bol amb aigua, vinagre i bicarbonat.

6. En la campana s’acumula també molt de greix, i ara que tenim temps pot ser un bon moment per a netejar els filtres. Alguns poden anar directament al rentavaixella, però fins i tot així recomanem primer realitzar aquesta neteja. Preparar un gibrell on entrin els filtres completament, amb aigua calenta, bicarbonat i unes gotes de vinagre (de nou) o suc de llimona. Deixar-los en remull durant 20 minutos perquè s’estovi el greix. Després els posem sota l’aixeta amb aigua calenta i els fregueu-vos de nou amb aigua i sabó. Quedaran com a nous.

7. Finalment hem de cuidar la nostra placa. En funció de si es tracta d’una placa de gas, vitro o inducció haurem d’aplicar diferents cures, però sempre hem d’evitar que els líquids que es vessin es peguin a la superfície. Amb la qual cosa, haurem de retirar-los el més ràpid possible, sense cremar-nos.

Comparteix aquests trucs amb tota la teva família i amistats, així entre tots, aconseguim que la cuina sigui un lloc net i segur, i que els nostres electrodomèstics no sofreixin.